Professional programvara för kvalitativ
och blandad metodologisk dataanalys

Starta din kostnadsfria provperiod

NEDLADDNING

Ladda ner MAXQDA nu för mer produktivitet i din forskning!

KÖPHÄMTA

MAXQDA…

  • MAXQDA hjälper dig att analysera ostrukturerad data som intervjuer, online-undersökningar, fokusgrupper, videor, ljudfiler, litteratur, bilder, PDF och mer därtill
  • MAXQDA erbjuder blandade metoder och kvantitativa dataanalys funktioner
  • MAXQDA har varit i förgrunden av metodologisk utveckling sedan 1989
  • MAXQDA är 100% identiskt på Windows och Mac
  • MAXQDA är lätt att lära tack vare dess intuitiva interface

Starta din kostnadsfria provperiod

Demoversionen är detsamma som MAXQDA Analytics Pro. Ladda ner en 30 dagars provperiod och testa MAXQDA med dina egna data eller används de medföljande demoprojekten för att bli bekant med vår programvara. MAXQDA är en universell programvara för Windows och Mac, vilket innebär att båda versionerna ser likadana ut, fungerar på samma sätt, delar filformat och erbjuder identisk funktionalitet.

Prova MAXQDA i 30 dagarJag godkänner integritetsvillkoren

MAXQDA:s kärnfunktioner

Brett utbud av data

Använd MAXQDA för att hantera hela ditt forskningsprojekt. Importera data från intervjuer, fokusgrupper, online-undersökningar, webbsidor, bilder, ljud- och videofiler, kalkylblad, bibliografiska data och till och med twitter tweets enkelt.

Organisera ditt material i grupper, länka relevanta citat till varandra, och dela och jämför arbete med andra medlemmar i ditt team. Ditt projekt är alltid flexibelt och ditt kodsystem kan utökas eller förfinas, precis som din forskning.

Dokument-und-Codesystem

Analysis in qda software MAXQDA

Kod och hämta

Markera viktig information i din data med olika koder genom att använda anliga koder, färger, symboler eller emoticons. Koda snabbt via dra och släpp funktionen eller med automatisk kodning för sökord och organisera dina tankar och teorier i memos, som kan fästas på något element i ditt projekt.

Hämta kodade segment snabbt och effektivt med bara ett klick eller använd kraftfulla sökverktyg för att testa och utveckla nya teorier.

Memos

Bra idéer gör sig ofta tillkänna när du löser och kodar din data. Memos är det perfekta stället att behålla dem. Välj mellan 11 olika ikoner för att markera dina noteringar. Den unika MAXQDA memo managern och lexikaliska sökfunktionen garanterar omedelbar tillgång till varje enskild memo när som helst. Memos är också bra för att skapa revisionsspår eller parafrasera avsnitt med egna ord.

Memo
Transcribe and analyze videos with qda software MAXQDA

Analysera och transkribera media

Det är ditt val. Använd MAXQDA för att koda ljud- och videofiler direkt utan först skapa ett transkript, eller transkribera dina medier för att analysera den skrivna texterna istället- samtidigt som du är i ständig sammankopplad till de ursprungliga media materialet. MAXQDA har utökat transkriptionsfunktioner med t.ex. anpassa hastigheten eller ljudvolymen på ljud- och videofilerna, till och med användningen av en fotpedal för att påskynda transkriptionen.

Medieklipp behandlas som alla andra segment i MAXQDA. Du kan koda, hämta, kommentera och tilldela en vikt till dessa segment på samma sätt som med andra segment.

Blandade Metodologi Experten – Integrera demografi

Integrera kvantitativa metoder eller data djupt in i ditt projekt. Länka kvalitativ data till demografiska variabler, kvantifiera resultaten av din kvalitativa analys eller beräkna statistiska frekvenser.

Den avancerade versionen MAXQDA Plus innehåller dessutom tilläggsmodulen MAXDictio, som lägger till kvantitativ textanalys funktion till MAXQDA, så att du enkelt kan analysera ordförråd eller textinnehåll.

Mixed Methods analysis with MAXQDA